Små, små steg…

Jag lovar mig själv hela tiden att jag skall göra saker. Dyrt och heligt lovar jag migsjälv, hela tiden. Varje gång slutar det med Fail. Epic fail. Jävligt tröttsamt. Och jag vet ju om det. Det är ju bland annat därför jag inte har nyårslöften.

Jag måste helt enkelt sluta tänka för stort. Även fast jag gillar tanken på att tänka stort. Vem gillar Inte det? Jag är helt klart för att man skall ha stora drömmar och stora mål men i mitt fall är det helt enkelt inte hållbart.
Men så är det ju det där med att Jag Vill tänka stort, jag vill vinna.
Så jag tänker köra på i alla fall.

Så nu är mitt mål att spendera minst 10 minuter utomhus minst tre gånger i veckan. För er vanliga dödliga är det ingenting. För mig är det stort. Och efter en vecka nu så ligger jag på plus. Det känns bra i själen. Istället för att lova mig själv tre långa promenader i veckan – som jag vet att kommer gå åt helvete innan jag ens har börjat så kör jag på tio minuter. På det viset har jag en möjlighet att faktiskt lyckas.
Hellre det än att ständigt fela.
Det förtär en.

Det långsiktiga målet innan sommaren är att ha ett jobb. Visstid, deltid, heltid – whatever. Bara jag har ett jobb. För att få lite mening i tillvaron.
Jag är inte dummare än att jag vet att jag de flesta människor behöver strukturer och rutiner. Det är nyttigt!
Att inte som jag bara sitta i total apati och vara beroende av andra för sin egen existens.
Ingen människa mår bra av det.

Mitt andra långsiktiga mål är att till sommaren så skall det här hemmet kännas – mitt. Ett hem att vilja komma hem till och vara trygg och komfortabel i.
Och så skall jag ta tag balkongen oxå. Det gör nog också en del för hemtrevnaden.

Dags att städa – för att öka hemtrevnaden.
Igår bakades det frallor och det luktar fortfarande nybakat.
Tack till mig själv.

Så – har ni några mål?

Författare: Hon

Lever. Drömmer. Roas. Räds. Längtar. Flyktar. Finns. Ensamstående. Fri. Fantastisk. På mitt eget lilla vis. Jag. Ett Hondjur.

4 reaktioner till “Små, små steg…”

 1. Att sätta små mål och sen ge sig fan på att klara dom är en bra början. Men när man nått dom så måste målen bli större. Öka gradvis…. Själv har jag som mål just nu att bli världspresident. Nästa år ska jag välja något svårt 😉

  Gilla

  1. Och är det någon som hade klarat det så är det du! Jag är All for, Tony for president! 🙂
   Och ja, jag kommer öka gradvis.. men inte ännu!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: